Durbuy

Bezoek Durbuy, het kleinste stadje ter wereld!

Verscholen in de vallei en omringd door de bossen nodigt Durbuy je uit om zijn geschiedenis en natuur te ontdekken. Een bestemming waar het leven goed is en je een warm welkom wacht. Een plek waar je nooit meer weg wilt. Ontdek de streek van Durbuy en zijn vele schatten.

Durbuy ardennen

Spectaculaire natuur en landschappen

De streek van Durbuy, gelegen op de grens van de Condroz, de Famenne en de Ardennen, onthult een uitzonderlijk natuurlijk en cultureel erfgoed.

Begraven in de vallei en omgeven door water en bossen, heeft Durbuy zijn eigen unieke karakter gesmeed. Kajak, avontuurlijke sporten, wandelingen, gastronomie, Durbuy is de perfecte plek om te ontspannen, nieuwe energie op te doen, te genieten van activiteiten in de buitenlucht en unieke momenten te beleven.

Une terre parsemée d'histoire

Een bezoek aan Durbuy is het ontdekken van zijn geschiedenis. Gesmeed in de rotsen komt het verleden terug en laat sporen na in alle periodes van de geschiedenis.

Grotten, megalieten, Romeinse munten en voorwerpen, Frankische graven, ... elk tijdperk heeft zijn sporen achtergelaten op het grondgebied. Dit maakt van Durbuy een land van geschiedenis, een pittoresk stadje met een eeuwig karakter en heerlijke gastronomie. Laat de magie werken!

DSC07863
Takeaway bru

Top gastronomie

De regio Durbuy staat bekend om zijn gastronomie. Tussen lokale of seizoensproducten zoeken de chefs voortdurend naar de juiste balans en bieden ze hun gasten een mix van unieke smaken. Geroemde chef-kok Wout Bru biedt een keuken met grenzeloze creativiteit aan.

Onze partners